Στο Νέο Εράσμιο ξέρουν από καλή ντομάτα!

0
7

Η καλλιέργεια της ντομάτας είναι μια ξεχωριστή «επιστήμη» στο Νέο Εράσμιο της Ξάνθης. Όχι μόνο είναι πρώτη καλλιέργεια για πολλούς παραγωγούς, μετά ακολουθούν τα αγγούρια, οι πιπεριές Φλωρίνης και οι μελιτζάνες, αλλά παράγονται κανονικά όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα. «Ντομάτα που έχει ζήτηση γιατί καλλιεργείται και το χειμώνα στο χώμα, έτσι έχει ποιότητα εξαιρετική και κατάλληλη γεύση», δηλώνει με καμάρι ο Απόστολος Σαράφης, παραγωγός και ο ίδιος.

Ασχολείται με την παραγωγή της ντομάτας τα τελευταία 15 χρόνια. «Πρέπει να προσέχουμε εμείς οι αγρότες. Φυτοφάρμακα και λιπάσματα με το μέτρο και όπου χρειάζεται για να τρώει ο κόσμος καθαρά, ποιοτικά προϊόντα, να μπορεί να καταναλώνει άφοβα» σπεύδει να πει, σημειώνοντας πως στόχος του είναι να τρώνε οι πελάτες του γνήσια κι αγνά προϊόντα. «Ο κόσμος επιλέγει το καλό. Δεν μένει τίποτα στα αζήτητα. Η παραγωγή δεν φτάνει, ειδικά το χειμώνα».

«Ο κόσμος επιλέγει το καλό. Δεν μένει τίποτα στα αζήτητα. Η παραγωγή δεν φτάνει, ειδικά το χειμώνα».

Με την καλλιέργεια ασχολείται 15 χρόνια και κάθε χρόνο πάει, όπως λέει, ολοένα και καλύτερα. «Στη λαϊκή με περιμένουν από τις πέντε το πρωί» λέει ξανά με καμάρι και χαμογελά, νιώθοντας πως οι κόποι του δεν πηγαίνουν στράφι.

«Να στραφούν όλοι προς τη γη και να δώσει το κράτος περισσότερη έμφαση στους νέους αγρότες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στο χώρο» προτρέπει και σημειώνει πως τα παιδιά του θέλουν να επενδύσουν στο χώρο. Ήδη προσπαθούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης και περιμένουν εδώ και πέντε μήνες την έγκριση. «Αξίζει κανείς να ασχολείται με τη γη, με την μάνα γη και να ποτίζει τη γη με τον ιδρώτα του» λέει ξανά, σίγουρος πως τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή: ΕΡΤ