Ρεβύθια λεμονάτα στο φούρνο

0
28

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μικρά ή 1 μεγάλο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 2 λάιμ
1 λίτρο νερό
½ ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα
Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1 κ.γ. σόδα για να μουλιάσουν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει .
Σε ταψάκι ή γάστρα μεταφέρουμε τα ρεβίθια και ρίχνουμε από πάνω το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο το σκεύος μας και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το  αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι.