Κεκάκια καρότου

0
18

Υλικά (για περίπου 16 μεσαία κεκάκια)

3 κούπες καρότα τριμμένα

4 αυγά

2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κούπα ζάχαρη καστανή

1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο

1 κ. σούπας baking powder

1 κ. γλυκού κανέλα

½ κ. γλυκού γαρίφαλο

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα καρύδια αλεσμένα (όχι σε σκόνη, πιο χοντρούτσικα)

½ κούπα σταφίδες

Για την επικάλυψη

250 γρ. τυρί κρέμα

1 κούπα άχνη ζάχαρη

χυμός και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά μέσα στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC , στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Στόλισμα

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε βάζουμε την επικάλυψη σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια, διαφορετικά την απλώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.